Stiftelsen for en Kritisk og Undersøkende Presse

DATA-SKUP STARTER OM

2021/10/16 08:00:00
Countdown placeholder
test
diektesendingen
KLIKK OG SE: Alle sesjonene er nå tilgjengelig on-demand, og det er bare å klikke og se. Her er noen eksempler fra direktesendingene.  

Gjenopplev hele SKUP-konferansen

Nå kan du se hele SKUP-konferansen i ditt eget tempo og når du måtte ha tid og lyst. Alle sesjoner er tilgjengelig via konferanseplattformen MyOnvent. Du får tilgang ved å bruke samme lenke og kode som da du registrerte deg.

Av JOHN BONES
Opptakene vil bli liggende til 1. juli for alle som hadde registrert seg på konferansen. Under de vanlige fysiske konferansene må deltagerne ta noen brutale valg og velge bort en rekke innslag de ikke får sett. Nå som konferansen var digital, er det mulig å få med seg alt sammen.

Her burde det være noe å lære for alle. Sesjonene er spekket med metodetips, og den totale mengden av tips kan bidra til å heve kvaliteten på norsk journalistikk ytterligere. Det er dette som er helt unikt i SKUP og i våre internasjonale søsterorganisasjoner: Selv om vi er konkurrenter, deler vi de metodene vi bruker.

Konkurrenter deler generøst, og uten noen form for godtgjøring, kunnskap om hvilke fremgangsmåter som ligger bak sakene og prosjektene. I år har de frivillige innlederne i tillegg vært nødt til å lære seg nye måter å formidle på. Før pandemien var det ikke mange som kunne spille inn video på egen hånd, langt mindre vite hvilke visuelle grep som virker i SKUP-sammenheng. Nå har de hoppet fra 10-meteren til glede for oss alle.

Samlet gir dette et løft for en hel bransje.

SKUP har stadig noe å lære, og vi håper så mange som mulig besvarer evalueringsskjemaet vi har sendt til de 1297 deltagerne. I neste uke begynner vi å planlegge Data-SKUP 16. oktober på OsloMet, og vi tar med oss all positiv og negativ kritikk vi får gjennom evalueringen. Vi tar sikte på at denne konferansen blir fysisk, og vi regner med å slippe det meste av programet og åpne for påmelding før sommerferien starter. Den neste SKUP-konferansen blir i Tønsberg 1.-3. april 2022.
 

 

På forsiden nå
 • Sheila Coronel

  Søk SKUP-stipend for å delta på GIJC i Sydney!

  Opptatt av datajournalistikk? Da bør du søke SKUP-stipend for å delta på GIJC-konferansen i Sydney i slutten av oktober 2022.
 • NICAR2020

  Gjør som dem - reis til NICAR!

  Bli med til verdens viktigste konferanse i datajournalistikk - NICAR! Neste år holdes den i Atlanta, og i samarbeid med Stup arrangerer SKUP studietur som også omfatter bedriftsbesøk i New York og konferansebyen Atlanta.
 • Data-SKUP 2019

  Endelig sosial mingling - meld deg på Data-SKUP nå!

  Publikumsfavoritten Paul Myers fra BBC er på plass når Data-SKUP arrangeres på OsloMet lørdag 16. oktober. Det er nå åpnet for påmelding, og det meste av programmet er klart.              
 • Data-SKUP 2019

  De kommer på Data-SKUP 16. oktober

  Endelig skal vi møtes fysisk igjen! Data-SKUP arrangeres lørdag 16. oktober på OsloMet, og programmet begynner å ta form. Hittil er 44 programposter og 50 innledere på plass, og resten vil bli ferdigstilt på sensommeren.                
 • OsloMet

  Unik sjanse til å få hjelp med AI

  Jobber du med noe som krever kunstig intelligens (AI)? Har du drømt om å lage et prosjekt der kunstig intelligens inngår som en av metodene? Nå har du sjansen til å få hjelp – helt gratis!
 • diektesendingen

  Gjenopplev hele SKUP-konferansen

  Nå kan du se hele SKUP-konferansen i ditt eget tempo og når du måtte ha tid og lyst. Alle sesjoner er tilgjengelig via konferanseplattformen MyOnvent. Du får tilgang ved å bruke samme lenke og kode som da du registrerte deg.
 • skup og dn

  Derfor vant DN SKUP-prisen

  Her kan du lese juryens begrunnelse for å gi SKUP-prisen til Dagens Næringsliv. Du kan også lese hvorfor VG, Aftenposten og NRK Sørlandet vant diplomer.
 • andersen

  Slik blir SKUP-kvelden

    Det faglige programmet er overstått, men SKUP-konferansen er langt fra over!