Stiftelsen for en Kritisk og Undersøkende Presse

DATA-SKUP STARTER OM

2021/10/16 08:00:00
Countdown placeholder
test
Programledere SKUP 2921
TROIKA: Disse tre skal ta oss gjennom den digitale SKUP-konferansen som produseres i lokalene til gamle Eldorado kino i Oslo. Kristoffer Rønneberg (f.v.) og Maria Hasselgård er programledere under livesesjonene, mens Martin Beyer Olsen er konferansier under Late Night Show og utdeling av SKUP-prisen. Foto: Anders Leines, NRK

Velkommen til SKUP!

Det blir stil og stas, humor og tungt faglig innhold når den digitale SKUP-konferansen gjennomføres 15.-16.april. Programmet er nå klart, og det består av ett live-spor og to spor med forhåndsproduserte innslag. Fredag kveld er det show og utdeling av SKUP-prisen.

Av JOHN BONES

SKUP-konferansen produseres i Eldorado Esport & Entertainment torsdag-fredag 15.-16. april mellom kl. 10 og 14. Torsdag er temaene i live-sendingen norske, og fredag er det fire timer med utenriks.

De forhåndsproduserte sesjonene bygger på den vanlige SKUP-malen: Hverdagsjournalistikk, data, slik gjorde vi det, søk, kildekritikk og ledelse. I tillegg er det en fyldig bolk om koronajournalistikk.

Hittil er det produsert 37 videoer, og når alt er levert før påske vil deltagerne kunne velge mellom knapt 45 videoer med svært godt faglig innhold. I alt 114 innledere fra inn- og utland er involvert i de 54 innslagene som blir presentert. De har jobbet i ekte SKUP-ånd: entusiastisk kastet seg på den store utfordringen det er å lage innslag til en digital konferanse. De fleste hadde aldri laget et videoinnslag tildligere. Norsk presses største dugnadsprosjekt lever i beste velgående.

I live-sesjonen blir det en blanding av gjester i studio, gjester via link og noen innslag som er gjort på forhånd. Maria Hasselgård fra NRK Brennpunkt er hovedansvarlig for de norske innslagene, Aftenpostens utenriksjournalist Kristoffer Rønneberg for utenriksinnslagene.

Blant de utenlandske gjestene får deltagerne møte Bellingcats grunnlegger Eliot Higgins som forteller hvordan nettverket har jobbet angrepet på Kongressen og med avsløringene rundt giftangrepet på den russiske opposisjonspoitikeren Aleksej Navalnyj. Innenriks dukker det opp et ny problemstilling i SKUP-sammenheng: religionenes comeback.

Fredag kveld deler juryleder Bernt Olufsen ut SKUP-prisen, og før det har NRKs komiker Martin Beyer Olsen ledet oss gjennom Late Night Show fra kl. 19. Som vanlig er gjestelisten ukjent før sending.

26 medier og organisasjoner har betalt for at alle deres ansatte skal få tllgang til konferansen, og deltagere i disse 26 har fått instruksjoner fra arbeidsgiver som viser hvordan de skal registrere seg og senere logge seg på konferansen. Det er også sendt informasjon til journalistutdanningene som viser hvordan studenter kan delta gratis. Deres deltagelse er betalt av Schibsted. Alle andre registrerer seg på konferansen ved å klikke på lenken "Individuell påmelding SKUP-konferansen" øverst på SKUPs hjemmeside. De betaler kr. 2500 for å delta.

OBS: Alle må registrere seg, selv om arbeidsgiver har betalt. Det anbefales å gjøre dette snarest mulig. SKUPs personell har begrenset kapasitet til å hjelpe til med påmeldinger fem minutter før konferansen starter!

Disse arbeidsgiverne har inngått avtale med SKUP:

Adresseavisen
Aftenposten
Bergens Tidende
Dagen
Dagsavisen
E24
Faktisk.no
Forsvarets Forum
Fremover
Fædrelandsvennen
Khrono
Kommunal Rapport
Morgenbladet
Nationen
NHST-gruppen
Nidaros
Norsk Pressefcrbund
NRK
NTB
Schibsted (for journaliststudenter)
Stavanger Aftenblad
Sunnmørsposten
TV 2
Tønsbergs Blad
VG
Vårt Land

 

 

 

 

 

På forsiden nå
 • Sheila Coronel

  Søk SKUP-stipend for å delta på GIJC i Sydney!

  Opptatt av datajournalistikk? Da bør du søke SKUP-stipend for å delta på GIJC-konferansen i Sydney i slutten av oktober 2022.
 • NICAR2020

  Gjør som dem - reis til NICAR!

  Bli med til verdens viktigste konferanse i datajournalistikk - NICAR! Neste år holdes den i Atlanta, og i samarbeid med Stup arrangerer SKUP studietur som også omfatter bedriftsbesøk i New York og konferansebyen Atlanta.
 • Data-SKUP 2019

  Endelig sosial mingling - meld deg på Data-SKUP nå!

  Publikumsfavoritten Paul Myers fra BBC er på plass når Data-SKUP arrangeres på OsloMet lørdag 16. oktober. Det er nå åpnet for påmelding, og det meste av programmet er klart.              
 • Data-SKUP 2019

  De kommer på Data-SKUP 16. oktober

  Endelig skal vi møtes fysisk igjen! Data-SKUP arrangeres lørdag 16. oktober på OsloMet, og programmet begynner å ta form. Hittil er 44 programposter og 50 innledere på plass, og resten vil bli ferdigstilt på sensommeren.                
 • OsloMet

  Unik sjanse til å få hjelp med AI

  Jobber du med noe som krever kunstig intelligens (AI)? Har du drømt om å lage et prosjekt der kunstig intelligens inngår som en av metodene? Nå har du sjansen til å få hjelp – helt gratis!
 • diektesendingen

  Gjenopplev hele SKUP-konferansen

  Nå kan du se hele SKUP-konferansen i ditt eget tempo og når du måtte ha tid og lyst. Alle sesjoner er tilgjengelig via konferanseplattformen MyOnvent. Du får tilgang ved å bruke samme lenke og kode som da du registrerte deg.
 • skup og dn

  Derfor vant DN SKUP-prisen

  Her kan du lese juryens begrunnelse for å gi SKUP-prisen til Dagens Næringsliv. Du kan også lese hvorfor VG, Aftenposten og NRK Sørlandet vant diplomer.
 • andersen

  Slik blir SKUP-kvelden

    Det faglige programmet er overstått, men SKUP-konferansen er langt fra over!