Stiftelsen for en Kritisk og Undersøkende Presse

SKUP STARTER OM

2021/04/16 14:00:00
Countdown placeholder
test
Befaring Popsenteret
BEFARING: Direktesendingen fra Data-SKUP skjer fra Popsenteret på Riksscenen i Oslo. Her gjennomgås alle detaljer i arrangementet. Fra venstre Kim Alexander Holmøy fra Popsenteret, Maria Hasselgård som skal lede sendingen og Alexander Ziegler som er ansvarlig for teknisk gjennomføring.  

Sjekker lokalene før Data-SKUP

Lyst til å høre på den danske muldvarpen Ulrich Larsen som infiltrerte Nord-Korea? Du har sjansen på Data-SKUP 18. november. Programmet er nesten ferdig, og live-sendingen fra den digitale konferansen skjer fra Popsenteret i Oslo.                                  

Av JOHN BONES
SKUP har tenkt "TV" i planleggingen, og tre av av de fire sporene er spilt inn på forhånd. I disse dager jobbes det hektisk med å ferdigstille innslagene som skal brukes, og Maria Hasselgård, journalist i Brennpunkt og styremedlem i SKUP, er programleder i live-sendingen.

De fleste av de store og tunge aktørene i mediebransjen tilbyr alle redaksjonelt ansatte tilgang til Data-SKUP. Det gjelder NRK, TV 2, Amedia, VG, Dagbladet, E24, Aftenposten, Stavanger Aftenblad og Bergens Tidende. Journalister som jobber på disse arbeidsplassene trenger altså ikke å registrere seg individuelt. Rent praktisk vil disse mediene få tilsendt en påmeldingslenke som distribueres internt.

De som registrerer seg individuelt, vil kort tid før konferansen få tilsendt en unik lenke som gir tilgang til det digitale programmet. Innholdet vil være tilgjengelig ut året.

Også OsloMet har kjøpt en pakke for journaliststudenter. Andre medier eller utdanningssteder som ønsker å kjøpe pakke kan ta kontakt med SKUP.

Det er 24 sesjoner på konferansen, og 23 av disse er ferdig planlagt.
Sesjonene vil by på en blanding av de beste foredragsholderne fra inn- og utland. BBCs Paul Myers er ettertraktet verden rundt, og han er først ute på direktesendingen, som avsluttes med sesjonen om muldvarpen i Nord-Korea. Deltagerne vil få et innblikk i det beste fra norsk og internasjonal datajournalistikk, og i tillegg er det et eget spor for akademia/mediebransjen.

 

 

 

På forsiden nå
 • myonvent

  Slik melder du deg på årets SKUP

  All påmelding til årets digitale SKUP-konferanse skjer via MyOnvent, som er den plattformen vi bruker.
 • Maria Hasselgård og Nicolai Delebekk

  Alle i VG, TV 2, Aftenposten og E24 skal på SKUP

  Redaktørene i Aftenposten, VG, E24 og TV 2 sender alle ansatte på SKUP 15.-16. april. I disse dager kontakter medlemmer av SKUP-styret en rekke andre større redaksjoner med tilbud om kollektiv registrering for den digitale konferansen.
 • kuben

  Disse konkurrerer om SKUP-prisen

  Det er sendt inn 41 metoderapporter som skal konkurrere om SKUP-prisen. Juryen under ledelse av Bernt Olufsen begynner å lese rapportene denne uken.
 • VG vant

  11. januar er fristen for å levere metoderapport

  Merk datoen: Mandag 11. januar kl. 10.00 er siste frist for å levere metoderapport, men det er lov å levere tidligere. Her er all info du trenger i arbeidet.
 • Data-SKUP 2020

  Se Data-SKUP helt til nyttår

  Ikke fortvil om du ikke fikk med deg alle sesjonene på Data-SKUP i går! Opptakene ligger tilgjengelig på plattformen MyOnvent for alle - rekordhøye 586 - som hadde registrert seg på konferansen.        
 • Tarjei Leer-Salvesen

  Kunstauksjon under Data-SKUP

  Under Data-SKUP blir det mulig å sikre seg eksklusiv forvaltningskunst signert gravejournalist Tarjei Leer-Salvesen. Alle inntektene går uavkortet til SKUP.            
 • Ulrich Larsen

  Dette skjer på Data-SKUP

  En dansk muldvarp, en engelsk søke-guru og mannen bak «flatten the curve»-grafikken er av det du kan oppleve på digitalt Data-SKUP 18. november.        
 • Befaring Popsenteret

  Sjekker lokalene før Data-SKUP

  Lyst til å høre på den danske muldvarpen Ulrich Larsen som infiltrerte Nord-Korea? Du har sjansen på Data-SKUP 18. november. Programmet er nesten ferdig, og live-sendingen fra den digitale konferansen skjer fra Popsenteret i Oslo.