Stiftelsen for en Kritisk og Undersøkende Presse

DATA-SKUP STARTER OM

2021/10/16 08:00:00
Countdown placeholder
test
Ola Haram og Vegard Venli
FULL KLASSE: Det var fullt i lokalene da Vegard Venli og Ola Haram underviste i Excel under graveskolen i 2017.

Meld deg på SKUPs og IJs graveskole

Det er fortsatt noen plasser igjen på SKUPs og IJs graveskole. I fjor ble det fulltegnet i god tid før konferansen, og det nærmer seg fullt i år også. Er du rask, får du plass!

Av KRISTOFFER EGEBERG
Graveskolen holdes på hotel Quality i Tønsberg dagene før SKUP-konferansen. På graveskolen 25. – 27. mars lærer du praktiske tips og verktøy for  grave mer effektivt. Nok en gang stiller vi med prisvinnende forelesere fra inn- og utland. Noen av dem du møter i år er:

Paul Myers – BBC’s egen researchguru tar turen til Graveskolen for første gang siden 2017. Med seg i bagasjen har han de siste teknikkene og verktøyene for å drive effektiv research på nett og i sosiale medier

Michael Molin, Tidligere kildefører i dansk politi: Molin har rekruttert og fulgt opp kilder i noen av Danmarks tyngste kriminelle miljøer. Han kan triksene for å lese kroppsspråk, få folk til å snakke, og følge opp kilder slik at de forblir kilder.

Mye av arbeidet har likhetstrekk med hvordan undersøkende journalister bør jobbe. På graveskolen får du selv prøve deg i rollen som kildefører.

Nils Hanson, SvT. Hanson har i mange år frontet Sveriges ledende graveprogram, «Uppdrag Granskning» på SvT: Han forteller hvordan de arbeider med saker, og hvorfor hypotesetenking er viktig i gravejournalistikk.

Vi kan love et tettpakket program – møt kollegaer fra hele landet, og bli en bedre undersøkende journalist!

På forsiden nå
 • OsloMet

  Unik sjanse til å få hjelp med AI

  Jobber du med noe som krever kunstig intelligens (AI)? Har du drømt om å lage et prosjekt der kunstig intelligens inngår som en av metodene? Nå har du sjansen til å få hjelp – helt gratis!
 • diektesendingen

  Gjenopplev hele SKUP-konferansen

  Nå kan du se hele SKUP-konferansen i ditt eget tempo og når du måtte ha tid og lyst. Alle sesjoner er tilgjengelig via konferanseplattformen MyOnvent. Du får tilgang ved å bruke samme lenke og kode som da du registrerte deg.
 • skup og dn

  Derfor vant DN SKUP-prisen

  Her kan du lese juryens begrunnelse for å gi SKUP-prisen til Dagens Næringsliv. Du kan også lese hvorfor VG, Aftenposten og NRK Sørlandet vant diplomer.
 • andersen

  Slik blir SKUP-kvelden

    Det faglige programmet er overstått, men SKUP-konferansen er langt fra over!
 • på skup

  Kronprinsen åpner SKUP dag 2

  Ikke gå glipp av åpningen av SKUP-konferansens dag 2! - En uavhengig, kritisk, undersøkende presse er en av de viktigste byggesteinene i det frie, åpne og tillitsbaserte samfunnet vårt, sier kronprins Haakon i en hilsen til journalistene og redaktørene som deltar på SKUP.
 • myonvent

  Her kan du få hjelp med innlogging

  Ring dette nummeret hvis du ikke får til å logge deg inn på SKUP-konferansen torsdag morgen. Hjelpetelefonen er betjent mellom kl. 9 og 11 begge konferansedagene. Vi anbefaler sterkt at du registrerer deg i god tid før konferansen.
 • skup2021

  Velg blant høydepunktene på SKUP

  Epsteins forbindelser, Equinors millarder, mobilens avsløringer og en hesteskandale uten sidestykke. Alt dette og mye mer kan du få med deg på årets Skup-konferanse, her er noen høydepunkter fra programmet. 
 • 2020 the hub

  Lenke til SKUPs årsmøte

  SKUPs årsmøte arrangeres digitalt onsdag 14. april kl. 19.00. Lenke her: https://zoom.us/j/97066183544?pwd=ZG9NMXFWOWsyT2Q5V0NLbUNhR3BzZz09