Stiftelsen for en Kritisk og Undersøkende Presse

DATA-SKUP STARTER OM

2020/11/12 10:00:00
Countdown placeholder
test
Emilia
Emilia Diaz Struck er koordinator og research editor i ICIJ.

Mener Data-SKUP kan utløse gode samarbeid

– Jeg er veldig spent på Data-SKUP og muligheten for å lære mer om arbeidet journalister gjør i Norge. Disse arrangementene er flotte for å dele erfaringer og lære av hverandre, sier Emilia Diaz Struck.              

Av SIRI CHRISTENSEN 

Emilia Diaz Struck er av foreleserne på Data-SKUP i Oslo lørdag. Hun er en latinamerikansk koordinator og research editor i ICIJ. ICIJ er en ledende organisasjon for undersøkende journalistikk, og et internasjonalt nettverk for over 200 journalister i over 100 mediehus og 70 land.

I alle ICIJ-prosjekter har Struck ansvaret for å håndtere og koordinere enorme datamengder, og utfører tilsyn for å opprettholde integriteten i organisasjonen. Hun har deltatt i cross border-prosjekter som ICIJs Implant Files, Paradise Papers og den Pulitzer-vinneren etterforskning Panama Papers.

– Dette er prosjekter som viser kraften i samarbeidende og undersøkende journalistikk, som også er til det beste for samfunnet, sier hun til Skup.no. 

Diaz-Struck forteller at det er kombinasjonen av mennesker med ulike ferdigheter og bakgrunner, som styrker samarbeidet. Samtidig byr det også på en del utfordringer.

– Vi jobber med mennesker i så mange forskjellige land, og vi ønsker ikke å sette noen i fare eller kompromittere informasjonen om etterforskningen. Derfor er det viktig å for eksempel ha klare sikkerhetsprotokoller helt fra begynnelsen.

Hvem bør vinne Dataskup-prisen? Les metoderapportene her, og gjør deg opp en mening.

På Data-SKUP har Struck to sesjoner, hvor hun blant annet skal snakke om arbeidet sitt og håndtering av store datamengder, og hva som er utfordringene i cross border-journalistikk.

– Jeg er veldig spent på Data-SKUP og muligheten for å lære mer om arbeidet journalister gjør i Norge. Disse arrangementene er flotte for å dele erfaringer og lære av hverandre. De kan også utløse gode samarbeid, sier hun. 

Struck har jobbet som rapporteringskoordinator ved Press and Society Institute of Venezuela, og var i 2012 Reporter of Residence på New England Centre for Investigative Reporting ved Boston University. Hun underviser også i datajournalistikk ved Columbia University i New York og har vært professor ved Central University of Venezuela. Hun er også en bidragsyter for Washington Post, magasinet Poder y Negocios, Venezuelanske medier El Universal, El Mundo og Armando.info, som hun også er medstifter av.

Her er programmet for Data-SKUP 2019. 

På forsiden nå
 • Lynprat

  Data-SKUP blir heldigital konferanse

  SKUP arrangerer heldigital Data-SKUP torsdag 12. november klokken 10–14.                   
 • Elin og Mathias

  Innkalling til årsmøte

  Det innkalles til årsmøte i SKUP torsdag 4. juni klokken 18.00 på Clarion Hotel The Hub (gamle Hotel Royal Christiania) i Oslo. Alle dokumenter vil bli lagt ut innen 28. mai.
 • Bernt

  Derfor vant VG SKUP-prisen

  VG vant i SKUP-prisen for «Helsereformens konsekvenser». Dagbladet, TV 2 og NRK fikk diplomer. Her kan du lese juryens begrunnelser.
 • MBO på SKUP

  Slik følger du utdelingen av SKUP-prisen

  SKUP-konferansen 2020 måtte dessverre avlyses på grunn av koronaviruset, men SKUP-prisen skal selvfølgelig deles ut likevel. Martin Beyer Olsen er digital konferansier når prisen deles ut lørdag kveld 25. april.
 • SKUP-juryen

  SKUP-vinneren klar - les alle metoderapportene

  Juryen er ferdig, SKUP-vinneren er klar, prisen vil bli delt ut, men det er fortsatt ikke avgjort når og på hvilken måte utdelingen av prisen vil skje. I mellomtiden kan alle som vil lese årets metoderapporter.
 • jubileumstidsskrift

  114 sider med SKUP-historikk

  Corona-viruset stoppet SKUP-konferansen, men det stoppet ikke produksjonen av jubileumstidsskriftet. 114 sider med SKUP-historikk og SKUP-historier markerer 30-årsjubileet og skulle blitt delt ut til alle deltagerne som kom til Tønsberg.
 • skup 2018

  SKUP jobber med de økonomiske følgene av avlysningen

  SKUP-konferansen i Tønsberg 27.-29. mars er dessverre avlyst på grunn av corona-viruset. Kommuneoverlegen i Tønsberg påla 10. mars SKUP å avlyse arrangementet etter at det hadde kommet nye anbefalinger fra Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet. 
 • vinnerne

  SKUP-konferansen 2020 er avlyst

  Folkehelseinstituttet (FHI) kom tirsdag kveld med nye anbefalinger for arrangører som følge av coronaviruset. FHI og Helsedirektoratet anbefaler nå å avlyse eller utsette alle innendørs arrangementer med 500 eller flere deltagere.