Stiftelsen for en Kritisk og Undersøkende Presse

DATA-SKUP STARTER OM

2019/10/26 09:00:00
Countdown placeholder
test
Ben Welsh
LYTTER OG LÆRER: Deltagere på årets kurs lytter og lærer når Ben Welsh (t.h.), redaktør av datadesken i Los Angeles Times, forteller hvordan avisen jobber dataverktøyene.

Bli med til New York og New Orleans

Her er årets Stup/SKUP-kurs på besøk i Los Angeles Times for å lære hvordan denne storavisen arbeider med datajournalistikk. Nå kan du søke om å bli med på det neste kurset, som går til New Orleans og New York.

Av JOHN BONES
Det er syvende gang Stup og SKUP samarbeider om en studiereise som er knyttet opp mot den amerikanske NICAR-konferansen. I mars 2020 arrangeres verdens beste konferanse om datajournalistikk i New Orleans, og i dagens før konferansen blir det bedriftsbesøk både i New York og i arrangørbyen.

Det hele starter med deltagelse på Data-SKUP i Oslo 26. oktober, og reisen til USA skjer i perioden 29. februar - 9. mars. Kurstilbudet er beregnet på alle som ønsker løfte egen kompetanse innen datajournalistikk. Både i Oslo og på NICAR er det kurs for alle nivåer, og det er plass både til nybegynnere og drevne brukere.

Under konferansen blir det lunsjmøter med journalister fra de største og mest toneangivende mediene i USA.
Søknadsfristen for å delta på kurset er 1. september.

På forsiden nå